Płyta bezpośredniego smażenia Steel

W zależności od modelu, urządzenie wyposażone jest w gładką płytę bezpośredniego smażenia lub grill o karbowanej powierzchni.

Podczas użytkowania płyty bezpośredniego smażenia / grilla po raz pierwszy, wyczuwalny może być zapach przykry zapach spalenizny, wskutek spalenia resztek oleju pozostałych po produkcji; może to spowodować pogorszenie smaku lub zapachu przygotowywanych potraw. Aby wyeliminować ten problem, przed pierwszym użyciem należy umyć powierzchnię płyty / grilla.

Płyta bezpośredniego smażenia / grill umożliwia zróżnicowane podgrzewanie: można korzystać z całej powierzchni do smażenia lub tylko z jednej połowy – górnej lub dolnej.

Pokrętła do regulacji temperatury umożliwiają nastawienie temperatury elementu grzejnego. Czerwona lampka wskazuje, że urządzenie rozgrzewa się. Umieść produkty na powierzchni płyty bezpośredniego smażenia / grilla i przyrządzaj zgodnie z indywidualnymi upodobaniami.

Podane w poniższej tabeli wartości energii są orientacyjne: w zależności od grubości i rodzaju produktów spożywczych i indywidualnych upodobań, ciepło należy zwiększyć lub zmniejszyć.

APxddddd8MNN4TL0f9X9j8m4wWqgzIt9AAAAABJRU5ErkJggg== Użytkowanie płyty bezpośredniego smażenia / grilla

1-4

Utrzymanie ciepła powierzchni płyty / grilla

5-7

Lekkie podsmażanie

8-9

Grillowanie

10-11

Grillowanie grubych plastrów mięsa

11

Szybkie rozgrzewanie i czyszczenie